Joyride Koncert

Fellépések, mûsorok szervezése, elõadó-
mûvészek közvetítése, koncert- és mûsorszervezés

Rólunk , Feltételek , Elérhetõség

Pop-koncert / Ladánybene 27 / Biográfia
Szerzõdési- és megrendelési feltételeinkrõl itt tájékozódhat. Ügyfélszolgálat: +3630-781-5926 (Kocsán Petra)

Ladánybene 27
A Ladánybene 27 (nemzetközileg LB 27) az első közismert reggae zenekar Magyarországon.

Az 1985-ös megalakulásuk után történetük 1988-ban fordult komolyra, mikor az angyalföldi haverokból álló zenekar megnyert egy országos tehetségkutató versenyt. A siker lendületével szorgos munkába fogtak, így rövid idő alatt helyi szinten ismertté váltak akkori ska stílusú számaikkal. Több demo felvétel készítése és rengeteg koncert után 1990-ben már színvonalas produkcióval érték el következő sikerüket; megnyerték az akkori legnagyobb, országos tehetségkutató versenyt, melynek fődíja egy lemezszerződés volt a PolyGram-mal

Közben a zenei stílusuk is változott; ahogy értek, kezdtek összecsiszolódni, lelassulni egyre több reggae szám került a koncertprogramjukba. Ennek megfelelően az 1991-ben megjelent bemutatkozó albumukon a ska mellett már nagy hansúlyt fektettek mint a lemez címe is mutatja a Reggae-re.

Az albumhatalmas szakmai és közönségsikert aratott. Elnyerte a Magyar Rádió eMeRTon díját, mint az 1991-es év kiemelkedő jelentőségű zenekara, a Rastafari című dal pedig hetekig vezette a magyar és a környező országok sikerlistáit. A siker meglepő volt mivel a reggae-nek eddig semmilyen hagyománya sem volt Magyarországon, egy-egy számtól eltekintve soha senki nem készített reggae felvételeket, pláne nem, egy teljes albumot. Így a zenekar célja a mai napig is nem csak a saját népszerűségének növelése, hanem a reggae megismertetése és megszerettetése is. Természetesen turnézás következett főleg itthon és már néha-néha a környező országokban is.

1992. nyarán megrendezték az első a mai napig tartó hagyományt teremtő LB 27 Reggae Tábort. Persze közben készült a második album is, amit 1993-ban adtak ki egyszerűen a II. címmel. Ez az anyag a digitális technika jegyében készült, az akkori legmodernebb magyar stúdióban. Az album legnagyobb slágere, a Szedegetem c. dal, mellyel beneveztek egy országos televíziós fesztiválra, ahol a döntőig jutottak. Ez a siker végleg beírta a zenekar nevét a magyar showbusiness történetébe, mint az első és egyetlen, tehát A Magyar Reggae Band. Talán ennek is köszönhetően ők léptek fel Carlos Santana előtt a 93-as budapesti, Kisstadionban megrendezett koncertjén.

A következő egy koncertlemez volt 1994-ből, melyet egy jótékonysági koncertjükön rögzítettek Live címmel. Bár a kiadójuk nem rajongott a koncertlemez ötletéért a zenekar ragaszkodott hozzá, mivel rögzíteni szerették volna azt a hangulatot, ami minden bulijukra jellemző. A lemez érdekessége, hogy számos addig kiadatlan felvételt is tartalmazott a gyűjtők nagy-nagy örömére.

1995. nagyon fontos év a zenekar történetében; itt az első jamaikai utazás és megszületett egy újabb hatalmas slágert tartalmazó album, melynek címadó dala: Van még a világon. 95 januárját Jamaica-ban töltötte a zenekar, ahol videóklipet és útifilmet forgattak. A kint látottak és főleg a hallottak nagy hatással voltak rájuk, szinte egy új időszámítás kezdődött a zenekar életében. Hazatérésük után, a Jamaica-ban forgatott videóklippel óriási sikerrel promótálták új albumukat.A Van még a világon c. dal felkerült több hazai illetve külföldi válogatás albumra, így számos ország rádiói játszották Olaszországtól Jamaica-ig. Természetesen turnék itthon és a környező országokban egyaránt, toplistás helyezések kelet-európa szerte, meghívások európai fesztiválokra.Talán a jamaikai élmények hatására 1996-ban két albumot is kiadtak: az év elején egy emlékalbumot - az ősi magyar kiadónál, a Hungarotonnál - Bob Marley emlékére címmel melyen kizárólag Marley dalok hallhatók. A lemezbemutató koncertet május 11-én tartották több ezer néző előtt, szinte percre pontosan a Mester halálának 15. évfordulóján. Az albumról a One Love c. dal lett a legsikeresebb. Az év végén kiadtak egy saját szerzeményekből álló albumot is - az EMI-nál - Pozitív címmel. Ezen a kompozíciók és a hangzás is a 80-as évek roots reggae stílusát idézte. A Még csak álom c. dal raszta témájú szövege keltett nagy érdeklődést, melyet felerősített a hozzá készített megrázó erejű videóklip is. A második videóklipjüket a Fuss című ska dalra, egy - a Nemzetközi Videóklip Fesztiválon induló - kanadai stáb készítette el. Ebben az évben ellátogatott Európába a Malibu Reggae Mix névre keresztelt Bob Marley emlékturné, melynek budapesti koncertjén olyan nevekkel léptek egy színpadra, mint a The Mighty Diamonds, Chaka Demus & Pliers, Pato Banton, The Wailers. Még ebben az évben újra Santana elött játszottak a pesti koncertjén, ahol Carlos a hallottak alapján közös zenélésre invitálta a zenekart, így együtt játszották el az Exodus című számot.

Új albummal 1998-ban jelentkeztek, melynek címadó dala (egy régi Natural Ites sláger feldolgozása) a Kell egy ház. Erre a roots reggae dalra forgattak klipet, mellyel ismét a listák élén tanyáztak. Számos nemzetközi és hazai válogatásra felkerült a dal, az egész ország kellegyházazott. Az album felvételei során találkoztak egy remek zenész, hangmérnök, hangszerelő arccal, Deseö Balage Balázzsal, akivel elkészítették a címadó dal dub verzióját is, ezzel egy új fejezetet nyitva a zenekar történetében. Nyáron felléptek többek között az olasz Rototom Sunsplash Reggae Fest-en is, ahol felfigyelt rájuk a jamaikai Sunsplash fesztivál főszervezője, Mr Rae Barrett, aki azonnal meghívta a zenekart a 99-es splash-re.

Így 1999-ben újra Jamaica-ban indult az év, ahol február 6-án közösen játszottak a Wailers-szel az Ocho Rios-i Bob Marley emlékkoncerten, majd esténként pedig együtt jammeltek jamaikai zenészekkel (így futottak össze a fantasztikus Ninjaman-nal is). Még ebben az évben, a Kell egy ház sikerét kihasználva a PolyGram megjelentette az első négy lemezből készült válogatásalbumukat Best of LB 27 (1991-1995) címmel.

2000-ben elkezdték a legújabb album stúdió munkáit, melyek több mint egy évig folytak dBalage DSM stúdiójában. Az eredmény a 2001-ben megjelent Reggaekirakat című album. Mint a cím is mutatja a lemez sokszínű, (a reggae számos irányzata megtalálható rajta) mai modern hangzású, alternatív mixekkel és remixekkel. Az első videóklip a Kell, hogy szállj! c. dalból készült, mely szerzemény felkerült több nemzetközi és hazai válogatás albumra is. Nyáron turné és meghívások újabb reggae fesztiválokra (pl;Szlovénia-Soca Riversplash).

Év végén megjelentették a teljes album dub remixét Links to Babylon címmel, melyet a DUB 4 U projectben, élőben is játszanak. 2002-ben létrehozták az LB Reggae Sound System-et, mellyel országszerte népszerűsítik a műfajt ott is ahol nincs lehetőség a koncertezésre.

És ez nincs másképp az óta sem... 2005. nyarán jelentették meg legújabb Az élet más című maxi single lemezüket, melyen az eredeti verzió mellett egy videóklip, egy koncert verzió és a remix verseny győztes darabjai is a tracklistára kerültek. 2005. augusztus 3-án, a zenekaruk megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelték Ezen évforduló tiszteletére,tavasszal fog megjelenni, a zenekar első 20 évét feldolgozó DVD-sorozat nyitó darabja, rengeteg archív fotóval, videóval, az összes videóklippel, útifilmekkel és eddig kiadatlan felvételekkel és ezt követi majd a legújabb album...


További elõadók az alábbi témakörben:

Bikini
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A 80-as 90-es évek sztárzenekara. Ismert dalai: Közeli helyeken, Adj helyett magad mellett, Fagyi, Nehéz a dolga a katonának

Bon-Bon
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások

Török Tamás és Szolnoki Péter alkotta popduó a Bon-Bon egy valóságos slágergyár. Ki ne ismerné a következő dalokat: Valami Amerika, Irány a légió, My name is Bon...

Caramel
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Caramel a második Megasztár győztese. 2005-ben megjelent első lemeze. Első slágere Szállok a dallal

Kökény Attila
biográfia, Diszkográfia
2010 legjobb férfihangja, a Megasztár 5. szériájában vált ismerté. Életében ekkor következett a nagy áttörés, 2011-ben debütált első önálló albuma, ami aranylemez lett.

Bereczki Zoltán
Biográfia
Bereczki Zoltán EMeRTon-díjas magyar színész, énekes, zenei producer. Volt felesége Szinetár Dóra Jászai Mari-díjas színművész. Egy gyermeke van, Bereczki Zorka Veronika. 2013-ban elvált eddigi párjától Szinetár Dórától.

Desperado
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia
Betty, Zsolti és Zoy azaz a Desperado Debrecenből indulva hódította meg az országot Ismert slágereik: Csak egy perc, Szomorú alkalom, Gyere és álmodj

Exotic
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A zenekar életében igazi poptörténelmi pillanat volt a Trabant című dal rádióba kerülése. Ezt a dalt gyakorlatilag 1990-től a mai napig rotációban játszák és a mai tinédzserek számára is ismert sláger. Ez a lemez egy hónap alatt aranylemez lett, majd a következő évben az akkori egyedülálló díjkiosztón, a Pop Meccs Gálán szinte minden díjat elnyert.

Gáspár Laci
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A Megasztár egy férfi győztese... Megjelent dalai rendre a slágerlisták élére kerülnek.

Groovehouse
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
1997-ben alakult formáció kezdetben techno zenét játszó, később Judy csatlakozásával dancefloor zenei irányzat vezető előadója lett.

Irigy Hónaljmirigy
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
1993-ban alakult pop-rock paródia együttes. Magyar pop- és rocksztárok népszerű dalaikat dolgozzák fel, humoros, irónikus formában. Első 1994-ben kiadott lemezük óriási sikere után 1996-ban kiadták: A csillagok háborognak című lemezüket.

Kozmix
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Pályafutásukat szintén a Joyride-ban kezdő duó Lala és Hozsó mára már pop (techno) történelmet írtak.

Sub Bass Monster
Ismerős az a név, hogy Máté Szabolcs? És az, hogy Sub Bass Monster? Sejtettem, hogy a másodikra már te is felkapod a fejed, pedig a két név mögött egy ember van. Magyarul, egyszerű a képlet, Máté Szabolcs = Sub Bass Monster.

Szekeres Adrienn
Az Unisex ex énekesnője, aki többek között fellépett a Felvonulási téren rendezett Kapcsolat koncerten 200 ezer ember előtt. Még ebben az évben az Év énekesnője díjjal jutalmazták Adrient a közönség szavazatai alapján

Tóth Gabi
Tóth Gabriella - a rock angyala. Egy alig tizenhét éves, vagány, kedves, okos lány, akinek talán a legkönnyebb - de egyben a legnehezebb - dolga volt a Megasztárban.

Tóth Vera
A Megasztár első sorozatának abszolút nyertese.

Zsédenyi Adrienn
A Cotton Club Singers-ből kivált énekesnő szólóban elért sikerei Emerton-díj, Új Korosztály Művészeti-díj, Otto-díj mellett, a közönség szeretetét is gyorsan megszerezte.

USNK
A 2018-as X-faktor győztesei. A 2019-es A Dal című Eurovíziós Dalfesztivál előválogató versenyzői! Hallgassák meg dalaikat: Posztolj !FogyaszdEl! #tevagya Széééééétcsaptam STOM Choppers X-faktor közös produkciók: Beatbox/Freestyle (Trap Kapitány x USNK) USNK & Radics Gigi: See You Again

Happy Gang
Biográfia, Diszkográfia
Legismertebb slágereik a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem és a Kérek egy kulcsot a szívedhez, Lógatom a lábam, Minő guminő, Lopják a Dzsekimet, Szentkarácsony. Több, mint 800 ezer eladott hanghordozón jelentek meg dalaik.

Krisz Rudi
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Szikora Róbert segítségével készült el első albumuk. Az együttes tagjai 1994 végén abbahagyták a közös zenélést, majd két évvel később ismét összeálltak. Bátyja a basszusgitáros, két unokatestvére - Norbi és Peti - a gitáros és a dobos.Krisz Rudolf gitárjával egyszer a Lánchíd tetején adott koncertet, a városiak legnagyobb megdöbbenésére. Eleinte művelődési házakban koncertezett, Szikora Róbert írt dalokat neki, de 1994-ben ez a kapcsolat megszakadt. Rudit 1998 végén kereste meg Hamza Zoltán egy szólólemez ötletével.

Oláh Gergő
Az X-faktor harmadik szériájának nyerteseként ismerhettük meg, ma már az ország egyik legjobb előadójaként tartják számon. Mai napig rendszeresen hallhatjuk dalait a rádiókban, illetve tv műsorokban láthatjuk az énekest.2015-ben és 2016-ban is egészen a döntőig jutott

Kocsis Tibor
Különleges férfi, kivételes hanggal, a 2011-es X-Faktor győztese.Látszólagos visszafogottsága ellenére két lábbal áll a földön és határozott elképzelése van a világról. 2011-ben debütált első albuma

4S Street
Diszkográfia
Az együttes neve 4S Street (ejtsd négyessztrít) tulajdonképpen a hely, ahol találkoztak, és ahol eldöntötték, hogy közös útra lépve folytatják zenei pályájukat. Három év alatt több, mint 150 koncertjük volt. Double Rise, Tusványos, Sic Feszt, Kolozsvári Magyar Napok, Rakpart Fesztivál, Belfeszt, Szentgyörgynapok és rengeteg olyan rendezvény, ahol nagy közönség előtt kaptak helyet.

Children of Distance
Diszkográfia, Biográfia, Elérhetőség
A csapat 2006. június 2-án alakult. 2007-ben a hiphop.hu által évente megrendezett díjátadó gálán a Beforratlan sebek bekerült az év öt legjobb dala közé, 2008-ban ez az Emlékezz rámnak sikerült.

TNT
Biográfia
A kiadó – Warner-Magneoton – a dal sikerét látva lemezszerződést kötött az együttessel. Első önálló kislemezük a Rendőrnő volt, ami már a klubokban és a rádiókban is közkedveltté vált.

Bari Laci
Biográfia
Szólóénekes, az Ének Iskolájában tűnt fel, később a Sztárban Szár + 1 kicsiben versenyzett. A Dal 2021 döntőse a Féltelek című dalával.

Cserpes Laura
Popénekes. Legismertebb dalai: Élj pont úgy, Úgy szállj, Ments meg ha fáj, Nagy Ő. Kezdetben Fekete Dáviddal duettben énekelt, később szólókarierre lépett.

Freddie
Freddie az Eurovíziós Dalfesztivál döntőse, a Rising Star 4. helyezettje. Ismert dalai: Mary Joe, Pioneer, Csodák, Neked nem kell, Naj ó helló. Élő koncertként rendelhető műsora

Gájer Bálint
A VOICE-ban feltűnt énekes a Swing magyarországi helytartója. Igényes, ízléses követője a műfajnak.

Ladánybene 27, LL Junior, Lola, Marót Viki és a Nova Kultúr, Mester Tamás, Mujahid Zoli, Pál Tamás, Palcsó Tomi, Rony, Roy & Ádám, Supernem, Szabó Leslie, Unique, United, Bálint Ádám, Animal Cannibals, Kállay Saunders, Auth Csilla, Baby Gabi, Back II Black, Best Of , Betty Love, Dopeman, Emilio, Fiesta, Fresh, Gál Csaba Boogie, Galambos Dorina, Ganxsta Zolee, Retroshow az ex Hip Hop Boyz tagokkal, Kefír, Kerozin, Kozsó és az Ámokfutók

Joyride Koncert, Tel.:+3630-781-5926
1213, Budapest, Denevér u. 8., joyride@joyride.hu, Mûsorszervezés