Joyride.hu -

Műsorszervező irodánkról, feltételek, Elérhetőség

Nosztalgia / Szikora Róbert és az R-GO / Biográfia

Szikora Róbert és az R-GO
1982. októberében Szikora Róbert kiválik a Hungáriából, felhívja egykori barátját - zenésztársát, Környei Attilát , hogy alapítsanak közös zenekart. Novemberre kialakul a végleges tagság (Szikora Róbert, Környei Attila, Holló József, Kozma Tibor, Barile Pasquale ), elkészülnek az első demofelvételek

1983. februárjában kerül sor az R-GO első fellépésére a Körcsarnokban, kiegészülve két gidával ( Clavier Charlotte ). Márciusban megkapják az Év ígérete címet április-májusban fellépések Budapesten és vidéken. Júniusban megjelenik a Bombázó / Alacsony férfi kislemez. Júniustól szeptemberig országos turné. Augusztus 20-án 60 ezer néző előtt koncert a BS parkolójában. Szeptember 6-án megjelenik az R-GO című album (arany, majd platina). November-december országos turné, megjelenik a Karácsony éjjel / Ó, Sally kislemez

1984. január 8-án születésnapi koncert. Februári Popmeccsen az Év együttese és meglepetése az R-GO, az év énekese Szikora Róbert . Március 5-én megnyílik az R-GO klub Budakalászon. Április-májusban elkészül az Amulett. Augusztusban megjelenik az R-GO újság, nyári turné, boltokban az Amulett (aranylemez) November-decemberben téli turné új gidával (Keller Betty ). December 8-9-én kettős koncert a Nemzeti Sportcsarnokban.

1985. februári Popmeccsen azÉv együttese ismét az R-GO ( egyéb díjak). Február 23-án Csiki-dam Party Budakalászon. Április-májusban elkészül a Szeretlek is nem is . Júliusban megjelenik a harmadik nagylemez (arany és platina). Augusztus-szeptember nyári turné. Szeptember 7-én koncert a Kisstadionban. Október-novemberben elkészül az Így jácctok ti zenei anyaga. November 11-én fellépés a Segít a dal segélykoncerten, ismét új gidával ( Bogdán Mariann ).

1986. január 4-én adásban az Így jácctok ti. Február 3-án születésnapi dupla koncert az Erkel Színházban a Popmeccsen tarol az R-GO. Márciusban közös R-GO-Edda klub a KEK-en. Július-augusztus nyári turné

1982-86 részletes története Riskó Géza R-GO könyvében olvasható.

"... A történet még bizonyára sokáig nem ér véget. Csak ez a könyv, melyet - a rövid múlt hátterével - pillanatfelvételnek tekinthetünk. Éppen ezért nem lehet befejezni - csak abbahagyni..."

Ezekkel a gondolatokkal zárta Riskó Géza teljes tápértékű kordokumentumát, az R-GO könyvet, mely rendkívüli ütemérzékkel látott napvilágot egy borongós novemberi délelőttön. Naná, egy ilyen zenekarnál, ahol mindig is eggyel többen értettek a ritmushangszerek kezeléséhez, mint amennyi az egy bandára eső dobosok száma általában. Jól hangzik, ám mégis igaz, hogy annak idején az illetékesek minden idők legnagyobb példányszámban elkelt hazai könnyűzenei szakirodalmának nevezték, noha nem állt érdekükben ez esetben nem az igazat állítani. Ez a tény annál is inkább izgalmas, mert ahogy a jelenlegi viszonyokat ismerjük, nem egykönnyen szárnyalja túl más kiadvány, sajna, még ez sem.

Ennyit röviden a Riskó-féle bestsellerről, és máris eljutottunk egy másik bestsellerhez, a szóban forgó zenekar Rég várok valakire című nagylemezéhez. Főleg, mert a kettő éppen egy napon jelent meg, és ez a tinédzser-pénztárcát próbáló akció lehet, hogy a véletlen műve, nem pedig "tiszta Amerika", de ez semmit nem von le értékéből"


Balázs Fecó
Zeneszerző, énekes, billentyűs hangszeres... A Neoton együttes tagjaként került be a popszakmába, legnagyobb hazai sikereit a Korál együttes frontembereként aratta.

Demjén Ferenc
Demjén Ferenc az egyik, ha nem a legnépszerűbb magyar énekes, 1967 óta a magyar rockzene egyik meghatározó alakja.

Edda
Az együttes tavaly ünnepelte 25 éves jubileumát, sikerük titka hitelességükben rejlik. Ha számokkal akarjuk jellemezn az elmúlt negyed évszázadot: 25 aranylemez, 4 platina album, 2 gyémántlemez...

Fenyő Miklós
Énekes, billentyűs, zeneszerző, szövegíró, menedzser.1967-ben megalapította a Hungária együttest. Több mint 20 éve tartó szólókarrierje alatt számos díjat gyűjtött be szakmai elismertsége jeléül.

Komár László
A "Magyar Elvis". 1958-ban kezdett, hazánkban elsőként kezdett rock and rollt énekelni. Az énekes több, mint harminc év után is rock and roll műfajban tevékenykedik, rajongói örömére.

Korda György és Balázs Klári
Mindketten aktív résztvevői a könnyűzenei életnek, a '80-as évek óta duettben szerepelnek. A mai napig szórakoztatják öregek és fiatalok tömegeit.

Kovács Kati
Énekes- és színésznő. Az 1965-ös Ki Mit Tud? megnyerésével robbant be a köztudatba. További táncdalfesztiválok első helyezésével a háta mögött kapta filmszerepeit és nyert el számos díjtat a közönség és a szakma elismerése jeleként.

Republic
"Kellő helyen és időben született".Az új Zenekar egy csapásra sikeres lett, azonnal lemezszerződést kaptak. A legjobb Republic hagyományú zenei elem: az a fajta ötvözet, amelyben a punk, a hardrock és a beat legprogresszívebb motívumai a meghatározó zenei megoldások.

Szikora Róbert és az R-GO
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia
Az előadót a Hungária együttes dobosaként ismerhette meg a nagyérdemű. Miután kivált onnan, megalapította az R-Go-t, ami napjainkra számos díjat és elismerést tudhat magáénak, azóta is töretlenül öregbítve az együttes és Szikora Robi hírnevét.

KFT
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia

Első Emelet
Az Első Emelet visszatért! A ’80-as évek egyik legnépszerűbb csapata újra a húrok közé csap, és 2009-től ismét bekapcsolódik a hazai könnyűzenei élet vérkeringésébe.

Charlie, Csepregi Éva, Csonka András, D. Nagy Lajos, Delhusa Gjon, Dolly Roll, Gergely Róbert, Hevesi Tamás, Homonyik Sándor, Karda Beáta, Koós János és Dékány Sarolta, Mary Zsuzsi, Nagy Feró, Pa-Dö-Dö, Pataky Attila, Payer Öcsi, Soltész Rezső, Somló Tamás, Szandi, Szűcs Judith, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Vincze Lilla, Zizi Labor, Sipos F. Tamás, Favágók, Majsai Gábor


Szikora Róbert és az R-GO (Biográfia) (Nosztalgia)!

Joyride Koncert, Tel.:+36-1-2776017, +36-20-9329248
1213, Budapest, Denevér u. 8., joyride@joyride.hu, Műsorszervezés