Joyride Koncert

Fellépések, mûsorok szervezése, elõadó-
mûvészek közvetítése, koncert- és mûsorszervezés

Rólunk , Feltételek , Elérhetõség

Nosztalgia / Demjén Ferenc / Biográfia
Szerzõdési- és megrendelési feltételeinkrõl itt tájékozódhat. Ügyfélszolgálat: +3630-781-5926 (Kocsán Petra)

Demjén Ferenc
Demjén Ferenc az egyik, ha nem a legnépszerûbb magyar énekes. A diósgyõri acélcsalád gyermeke 24 évesen egy átmulatott éjszaka után került szoros kapcsolatba a zenével, azóta is sikert sikerre halmoz. Demjén Ferenc 1946. december 21-én született Diósgyõrött, akinek édesapja a helyi vasgyár mérnökeként dolgozott, akit miután politikai okok miatt kirúgtak állásából, a család 1951-ben Budapestre költözött. Rózsi testvérével, Istvánnal sokáig zenélt együtt majd szétváltak az útjaik. Demjén a kezdetekben basszusgitározott és énekelt a Számum, a Dogs, a Liversing, a Vates, majd a Meteor, a Sakk-Matt, és a Tûzkerék együttesekben, majd 24 évesen a Moulin Rouge-ban kötött ki, ahol 1970 nyarán egy átmulatott éjszaka után találkozott Bergendy Istvánnal, aki elhívta saját csapatához.Szövegíróként elõször a Jöjj vissza vándor dallal debütált, majd jöttek a további slágerek. 1970 õszétõl a Bergendy már minden szombaton az E-klubban játszott, hétvégenként ötezer embernek.


Igazán országosan az 1970-es szilveszteri TV mûsorból ismerhették meg õket, ahol elõször kihagyták a csapatot a mûsorból, de egy csúszásnak köszönhetõen szerencsére mégis énekelhettek. Rózsi a Bergendyben Latzin Norberttel írta a legjobb dalokat, bár elsõ "Beat ablak "c. lemezükön még külföldi slágerek feldolgozásait adtak elõ. De sokan emlékezhetnek még a legendás Ifjúsági Parki fellépésekre, ahol a Bergendy is játszott. Elsõ igazi koncertjük 1971-ben, a Kisstadionban volt és akkor léptek fel elõször igazi, nagy látványossággal. Egyik tagjuk például szamurájnak volt öltözve, egy szál fürdõgatyában játszott, ketten pedig levágatták a hajukat kopaszra így tüntettek az akkoriban tiltott hosszú haj viselése mellett. Egy évvel késõbb jött a Táncdalfesztivál, amelyen másodikak lettek az Úgy szeretném c. dallal, viszont a Darabokra törted a szívemet az akkori hatalom nem engedte elõadni.
1973-ben megjelent Hétfõ c. lemezük volt az elsõ dupla nagylemez, amelyrõl az Iskolatáska lett az egyik sláger, amit Demjén Hajdú Sándor dalára írt. A történet szerint, amikor Rózsi behozta a verset, a következõ szavakkal adta át a zeneszerzõnek: Na, te, mázlista, megint a te dalodra írtam a legjobb szöveget! A dalban szereplõ Peti egyébként létezõ személy, Bergendy István öccsének a fia. Egy évvel késõbb Rózsi dalt írt Eszményi Viktóriának illetve megírta a Szellemvasút c. slágert, aminek eredeti szövegét a cenzorok nem engedélyezték. Ugyanis a dalnak az volt a slusszpoénja, hogy minek jegyet venni a szellemvasútra, mert ha valaki kimegy az utcára, sokkal vadabbat lát, mint a Vidám Parkban. És hát hogy nézne ki egy szocialista ország, ahol nagyobb horror van körülöttünk, mint a szellemvasúton. 1976-ban megjelent a "Fagypont fölött mienk a világ" majd ezt követõen egy sikertelen Jazz lemezzel is elõrukkolt a Bergendy.

Az a csapat, ahol Demjén hét évet töltött, és amelyen keresztül az undergrund életbõl áttért egy profi, televízióban, rádióban és lemezeken megjelenõ együttesbe. Akkor nyílt igazán lehetõsége új dalokat, szövegeket írni, és elõadni olyan helyeken, amelyek nem kifejezetten a klubokra korlátozódtak. 1977-ben kilépett a Bergendybõl és megjelentette elsõ szólólemezét, Fújom a dalt címmel, amelyrõl a "Ha elindul a vonat "c. dala vált klasszikussá. Dalokat irt Katona Klári bemutatkozó lemezére is majd a Metronóm fesztivált követõen jött létre a Volán által támogatott V'Moto-rock formáció, amelynek megalakulását Kovács Kati - az együttes egyik tagjának akkori felesége - majdnem szó szerint szétverte, ugyanis amikor Rózsi megérkezett hozzájuk éppen teniszeztek és az ütõvel véletlenül úgy fejen találta a bemutatkozó tárgyalásra érkezõ szövegírót, hogy azon nyomban összeesett.

1986-ban Rózsi szöveget írt a Szerelem elsõ vérig c. filmhez, ami az év egyik legnagyobb slágere lett. Az éneket eredetileg Karácsony Jánosnak szánták, aki nem vállalta. Így vált egyértelmûvé, hogy nem jöhet szóba más, mint Demjén, és megtörtént az, ami csak nagyon ritkán, hogy találkozott egymással a dal és az énekes. A filmet egymillió kétszázezren látták a mozikban és a film címadó slágere nyolc hónapig vezette a slágerlistát, de egy rossz lemezgyári döntés miatt csak negyvenezer darabot adtak el belõle kislemezen. Egy évvel késõbb elkészült a film folytatása szintén Rózsi slágerével. Ekkor már érezhetõek volt a V'moto-Rock-on belüli nézetkülönbségek, és mindenki máshol kereste a nagy kiugrás lehetõségét. Végül 1989-ben az együttest Demjén hivatalosan is feloszlatta. Demjén 1988-ban, Amerikában járt és New Yorkban ismerkedett meg Rebeccával, a harmadik feleségével, akivel jelenleg vidéken él. A Hard Rock Cafe-ban találkoztak méghozzá úgy, hogy a mellékhelységbe igyekvõ hölgyet Rózsi felbuktatta.

A rendszerváltozást követõen szólókarrierbe kezdett és az óta szinte évente jelent meg új nagylemeze. 1991-ben elõször koncertezett a Budapest Sportcsarnokban tizenkétezer ember elõtt, amit utána még nyolcszor megismételt. Egyébként Demjén Ferenc "Rózsi" beceneve egy ízetlen szójáték rövidítése, amit méltósággal visel, bár néhányan Rõzsének is szólítják a zenészkörökben. Megtörtént, hogy egy felkészületlen rádióriporter élõ adásban kérdezett rá mit is jelent a "Rózsi". A választ jótékony homály fedi már. Egyébként a sztár néha súlyos alkoholproblémákkal is küzd, de jelenlegi felesége és a vidéki élet hangulata átsegíti a problémás idõszakokon. Rózsi 1996-ban munkásságért megkapta a Magyar Köztársasági érdemrend tiszti keresztjét, és még ebben az évben 50-ik születésnapját egy fantasztikus koncerttel ünnepelte meg. Ugyanebben az évben betétdalt irt a Honfoglalás c. filmhez, majd 2001-ben a Sacra Corona c. filmben is megszólaltak szerzeményei.

2002 szeptemberében pedig felejthetetlen koncertet adott a Kisstadionban, ahol Lerch István a V-Moto-rock tagja finom célzásként egy palack ásványvizet adott át Rózsinak a színpadrálépés pillanatában. Demjén Ferenc eddig közel 150 albumon közremûködött és a felmérések szerint pedig a legtöbbet játszott magyar dalok listáján szintén az õ szerzeményei állnak az elsõ helyen.
2003. októberében jött a megrázó hír, miszerint nagylábujját amputálni kellett. Mi a rajongók nagyon aggódtunk kedvencünkért, de Rózsi fantasztikus erõrõl tett tanúbizonyságot, és szép lassan jöttek a hírek arról, hogy a számunkra oly kedves "fiú" már terveket szövöget a jövõrõl, koncertekrõl.
2003. november 13-án megjelent a Menyhárt János - Závodi Gábor - Demjén Ferenc nevével fémjelzett új lemez HIVLAK címmel. Tíz fantasztikus dal szól hozzánk, nekünk.


További elõadók az alábbi témakörben:

Charlie
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia
A Tátrai Band-del dolgozott, első szólóalbuma Charlie címmel 1994 tavaszán került a boltokba. Ezt további sikeralbumoik követték és követik napjainkban is...

Csepregi Éva
Zenei karrierjét a Neoton együttes tagjaként alapozta meg, a "Família" feloszlása után az Éva Neoton, illetve szóló pályafutása hozta számára a további sikereket. Rendszeres fellépő volt a Ruttkai Éva Színházban játszott daraboknak.

Delhusa Gjon
16 évesen robbant be a könnyűzenei életbe a Hegyek lánya című dallal. Az egyik legsikeresebb előadóvá vált, szinte minden napja fellépéssel volt betáblázva itthon éppúgy, mint a környező országokban. Több külföldi énekes kérte fel dalok komponálására, amiket sikeresen teljesített.

Demjén Ferenc
Demjén Ferenc az egyik, ha nem a legnépszerűbb magyar énekes, 1967 óta a magyar rockzene egyik meghatározó alakja.

Dolly Roll
Az együttes 1983-ban, a Hungária átalakulásával jött létre. Dalaik főleg a hatvanas évek olasz slágereire emlékeztetnek.

Edda
Az együttes tavaly ünnepelte 25 éves jubileumát, sikerük titka hitelességükben rejlik. Ha számokkal akarjuk jellemezn az elmúlt negyed évszázadot: 25 aranylemez, 4 platina album, 2 gyémántlemez...

Fenyő Miklós
Énekes, billentyűs, zeneszerző, szövegíró, menedzser.1967-ben megalapította a Hungária együttest. Több mint 20 éve tartó szólókarrierje alatt számos díjat gyűjtött be szakmai elismertsége jeléül.

Kovács Kati
Énekes- és színésznő. Az 1965-ös Ki Mit Tud? megnyerésével robbant be a köztudatba. További táncdalfesztiválok első helyezésével a háta mögött kapta filmszerepeit és nyert el számos díjtat a közönség és a szakma elismerése jeleként.

Nagy Feró
Énekes, gitáros, zeneszerző. 1970-től 1981-ig a Beatrice frontembere, ezt követően szólókarrierbe kezd és gyakran találkozthatunk vele szíházi darabokban is.

Republic
"Kellő helyen és időben született".Az új Zenekar egy csapásra sikeres lett, azonnal lemezszerződést kaptak. A legjobb Republic hagyományú zenei elem: az a fajta ötvözet, amelyben a punk, a hardrock és a beat legprogresszívebb motívumai a meghatározó zenei megoldások.

Szikora Róbert és az R-GO
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia
Az előadót a Hungária együttes dobosaként ismerhette meg a nagyérdemű. Miután kivált onnan, megalapította az R-Go-t, ami napjainkra számos díjat és elismerést tudhat magáénak, azóta is töretlenül öregbítve az együttes és Szikora Robi hírnevét.

KFT
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia

Első Emelet
Az Első Emelet visszatért! A ’80-as évek egyik legnépszerűbb csapata újra a húrok közé csap, és 2009-től ismét bekapcsolódik a hazai könnyűzenei élet vérkeringésébe.

Ámokfutók
Biográfia, Diszkográfia
Az Ámokfutók, magyar könnyűzenei együttes egyik legismertebb dala a Szomorú szamuráj. Kozso gitáros-énekesként kezdte pályafutását egy rockzenekarban, mellyel több tehetségkutató versenyt is megnyert.

Apostol
Biográfia, Diszkográfia

Bestiák

Korda György és Balázs Klári
Mindketten aktív résztvevői a könnyűzenei életnek, a '80-as évek óta duettben szerepelnek. A mai napig szórakoztatják öregek és fiatalok tömegeit.

Dinamit
 A Dinamit magyar rockegyüttes, amely 1979-ben alakult supergroupként: Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor a Skorpióból érkezett. Bár tehetséges zenészek alkották, megítélésére rányomta a bélyeget, hogy sokan „állami rockzenekarnak” titulálták.

Mystery Gang
Hitelesen hozzák a kor manírjait, stílusuk színes, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött a garage és a modern nagyváros lüktetését hozó jungle hatás is.

Csonka András, D. Nagy Lajos, Gergely Róbert, Hevesi Tamás, Pataky Attila, Soltész Rezső, Szandi, Szűcs Judith, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Vincze Lilla, Majsai Gábor

Joyride Koncert, Tel.:+3630-781-5926
1213, Budapest, Denevér u. 8., joyride@joyride.hu, Mûsorszervezés